De Vinderij, Lokeren

“Veilig in beweging, op weg naar meer beweging!”

In onze school voor buitengewoon onderwijs is fietsen een belangrijk onderdeel van het lessenpakket voor onze kinderen. Wij zijn er trots op dat het overgrote deel kan fietsen voor ze onze lagere school verlaten. Ze stralen echt tijdens fietstochtjes, uitstappen en verplaatsingen naar zwemles of internaat.

 

Een aantal van onze fietsen is tot op de draad versleten. Daarom kijken we uit naar zes stadsfietsen. Ook is het gevaarlijk om van de speelplaats direct de stad in te trekken. Ons verkeerspark is de tussenstap: we schilderen de lijnen zelf op onze speelplaats, maar hebben nog verkeerslichten, een verkeersbordensetmarkeringskegels en honderdvijftig fluohesjes nodig.

 

Het resultaat? Uiteraard is er een rechtstreeks effect, de kinderen fietsen op school, maar het gaat verder dan dat. Als een kind met een beperking leert fietsen, dan stellen we het hele gezin weer in staat om gezellige fietstochtjes te maken. Ook is de fiets vaak het enige vervoermiddel dat ze later zelfstandig kunnen besturen. En dat is een gigantisch voordeel als ze de stap zetten naar een sportclub of zelfstandig gaan wonen. Gun ze dat voordeel en steun ons.

De Vinderij, Lokeren
streefdoel bereikt
Streefdoel
2567
Totale giften
€ 2569
Aantal supporters
211
Aantal vrijwilligers
0
Sorry, deze actie is afgelopen
Deel dit project: