Start ‘Total G-supporterstrofee’ in Neerpelt

Ook sporters met een handicap verdienen alle kansen om te sporten. Daarom slaan G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en Total de handen in elkaar voor de eerste Vlaamse editie van de ‘Total G-supporterstrofee’. Dit criterium bestaat uit acht cyclocrosswedstrijden over heel Vlaanderen waarbij G-sporters de kans krijgen om hun sportieve grenzen te verleggen op een parcours waar ook Wout van Aert en Mathieu van der Poel op rijden. Op zaterdag 27 oktober 2018 rijden de G-renners de eerste wedstrijd van de ‘Total G-supporterstrofee’ tijdens de ‘Soudal GP Neerpelt’.

24 oktober 2018

G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en Total slaan samen met acht organisatoren van internationale cyclocrosswedstrijden de handen in elkaar voor de eerste editie van de ‘Total G-supporterstrofee’. Tijdens een criterium van 8 cyclocrosswedstrijden gaan sporters met een handicap hun persoonlijke sportieve uitdaging aan en verleggen ze hun grenzen. De ‘Total G-supporterstrofee’ vindt plaats tijdens de komende herfst- en wintermaanden. De start van het G-cyclocrosscriterium wordt gegeven tijdens de ‘Soudal GP Neerpelt’ op zaterdag 27 oktober 2018. Afsluiten doet de ‘Total G-supporterstrofee’ in stijl tijdens de ‘Sluitingsprijs Oostmalle’ op 24 februari 2019.

Ook supporteren voor sporters met een handicap

De ‘Total G-supporterstrofee’ zorgt er niet alleen voor dat personen met een handicap de kans krijgen om te sporten. Tegelijk heeft het ook een enorm sensibiliserend effect naar het brede publiek vermits elke manche geïntegreerd is in het dagprogramma van 8 internationale cyclocrosswedstrijden en er dus veel toeschouwers aanwezig zijn. Greet Dupain van G-sport Vlaanderen vzw legt uit waarom dit belangrijk is: “Eén van onze voornaamste doelen is het doorbreken van het taboe rond en over G-sport. Daarom willen we met de organiserende partners sterk inzetten op sensibilisering. Aangezien de G-wedstrijden plaatsvinden net voor de toppers zoals Wout van Aert en Mathieu van der Poel aan hun wedstrijd beginnen, kunnen de aanwezige toeschouwers ook supporteren voor de G-sporters. Zo brengen we het brede publiek in contact met G-sport.”

Gemiddeld nemen er zo’n 40-tal G-wielrenners deel aan elk van de 8 wedstrijden van het criterium. Er zijn drie klassementen: voor heren, voor dames en voor de jongeren (-17 jaar). De leider in elk klassement draagt een unieke en herkenbare leiderstrui. Volgende wedstrijden maken deel uit van de ‘Total G-supporterstrofee’:

• G-wedstrijd Neerpelt: 27 oktober 2018
• G-wedstrijd Hofstade: 4 november 2018
• G-wedstrijd Hasselt: 1 december 2018
• G-wedstrijd Essen: 8 december 2018
• G-wedstrijd Sint-Niklaas: 22 december 2018
• G-wedstrijd Gullegem: 5 januari 2019
• G-wedstrijd Hechtel: 16 februari 2019
• G-wedstrijd Malle: 24 februari 2019

Total trotse titelpartner van de eerste editie van het Vlaamse G-cyclocrosscriterium

Total fungeert als trotse titelpartner van het G-cyclocrosscriterium en supportert volop voor G-sport. Jacques Beuckelaers, directeur-generaal Total Antwerpen, vertelt: “G-sport ligt ons zeer nauw aan het hart omdat personen met een handicap het verdienen om hun talenten te kunnen ontwikkelen. De gedrevenheid, de moed, en het enthousiasme waarmee ze dit doen, kan ons enkel als voorbeeld dienen. Daarom ondersteunen wij volop met veel plezier de ‘Total G-supporterstrofee’.”

Deel dit artikel: