Ook in 2019 zet Pidpa G-wielrenners in beweging!

Een succesvolle editie van het Pidpa G-wegriterium werd op 15 september afgesloten met een geslaagde wielerwegwedstrijd in Mol. Het was de laatste in de reeks van acht wedstrijden voor sporters met een handicap. 

15 september 2019

G-sport Vlaanderen, Parentee-Psylos en waterbedrijf Pidpa hebben ook dit jaar weer de handen in mekaar geslagen. Voor de derde keer op rij organiseerden ze het Pidpa G-wegcriterium, de hoogmis van het wielerseizoen voor G-wielrenners. Het waterbedrijf van provincie Antwerpen is een trotse titelpartner van het G-wegcriterium.

Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa: “Al meer dan 100 jaar zet Pidpa zich in voor de inwoners van de provincie Antwerpen: we zorgen dat ze op elk moment over lekker drinkwater kunnen beschikken. Ook tonen we lokaal ons maatschappelijk engagement. Onze steun aan de G-sport is hiervan een mooi voorbeeld. Pidpa zet niet alleen ‘water in beweging’ maar ook mensen, letterlijk en figuurlijk. Daarom organiseren we het Pidpa G-wegcriterium in 8 verschillende gemeenten en ondersteunen we onze 64 gemeenten en steden die een G-event organiseren. Op die manier geven we de G-sport (financieel) een duwtje in de rug. Jaarlijks komt dit neer op een 30-tal G-events!”

Acht wedstrijden lang werden de deelnemers van het Pidpa G-wegcriterium uitgedaagd door hobbelige parcours, lange afstanden, tropische en minder-tropische temperaturen. Alle G-wielrenners streden naar de overwinning, maar slechts enkelen konden met de leiderstrui aan de haal gaan. Zowel de sporters als de toeschouwers hebben genoten van de spannende wedstrijden. Met een 40-tal G-sporters aan de start en honderden toeschouwers langs de weg was het alweer een zeer geslaagde editie. 

G-sport Vlaanderen wil via deze weg de organisatoren van het Pidpa G-wegcriterium bedanken voor de fijne medewerking en goede organisatie. 

Benieuwd naar de uitslagen van het Pidpa G-wegcriterium? Bekijk de resultaten hier

Deel dit artikel: