Crowdfunding

Crowdfundingscampagne Supporters voor G-sporters

Bij G-sport Vlaanderen vinden wij dat iedereen moet kunnen sporten en bewegen, beperking of niet. Jammer genoeg moeten G-sporters het vaak doen met te weinig middelen. Daar willen wij iets aan doen.

Ook in 2021 hebben we weer de handen ineen geslagen met clubs, scholen, zorgcentra, ... om hun G-sporters te versterken met nieuwe sportmaterialen en mobiliteitsoplossingen. Want sporten zonder het juiste materiaal is heel lastig. 

Maar liefst 38 G-eweldige projecten zijn geselecteerd om mee te doen aan de crowdfunding. Tot en met 31 december 2021 voeren ze campagne om geld in te zamelen en hun streefdoel te behalen. Lukt dat, dan legt G-sport Vlaanderen de rest bij.

De crowdfunding is opgebouwd volgens het principe van een euro voor een euro. Omwille van corona doen we daar een schepje bovenop en leggen wij dit jaar zelfs anderhalve euro bij voor elke euro die het project zelf inzamelt. Help jij hen een handje? Dan kunnen zij hun droom waarmaken!

tijdslijn crowdfundingscampagne 2021

Crowdfunding 2021 op een rijtje

  1. Projectaanvragen konden worden ingediend van maart t/m mei 2021.
  2. In juni en juli boog een onafhankelijke jury zich over alle ingediende dossiers.
  3. In augustus maakten wij bekend welke projecten mogen deelnemen.
  4. Vanaf 1 september gaan de projecten campagne voeren om hun deel van de middelen in te zamelen. Dit kan t/m 31 december 2021.
  5. Streefdoel behaald? Dan kunnen de projecten hun aangepaste sportmaterialen aankopen! 

"Wij zetten ons in om zo veel mogelijk mensen met een beperking het plezier van sporten en bewegen te laten beleven. Maar G-sporters moeten het vaak met beperkte middelen stellen. Met de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ willen we daar verandering in brengen."

G-sport Vlaanderen team