Bubao De Vinderij, Lokeren

“Voetjes op het droge”
 

Onze 150 leerlingen met een mentale en/of fysieke beperking trekken vaak naar het zwembad. Watergewenning, waterplezier en zwemlessen staan dan op het programma. Maar dat is verleden tijd. Want het stedelijk zwembad zal lange tijd gesloten zijn. We gaan op zoek naar andere mogelijkheden om te bewegen en te sporten.

Hoe pakken we het aan? We willen materiaal en hulpmiddelen kopen voor een duurzaam sportaanbod in en buiten de school: badminton, boulder, asinotherapie, padel en hippotherapie. Toch gaan we nog een beetje zwemmen in zwembaden van verzorgingsinstellingen en privé-eigenaars. Daarvoor hebben we ook wat materiaal nodig.

Maar er is niet alleen materiaal. Soms ligt de infrastructuur op een eindje van onze school. Om iedereen op een duurzame manier ter plaatse te krijgen, zijn we van plan ons fietsenpark uit te breiden met een bakfiets (om materiaal mee te nemen), twee tandems (voor de fietsonzekere leerlingen), aangevuld met materiaal voor onze fietswerkplaats.

Het wordt een belevenis. Onze leerlingen gaan in contact komen met sporten en clublocaties. Zulke positieve ervaringen zullen hun zelfbeeld verhogen. Ook de therapie met ezels en paarden bevordert hun zelfvertrouwen. Tot slot stimuleren we de leerlingen om veilig deel te nemen aan het verkeer. Ze zullen ervaren dat ze ook op eigen kracht ergens kunnen geraken.

“Als een kind met een beperking leert fietsen, dan stellen we het hele gezin weer in staat om samen gezellige fietstochtjes te maken.” De Vinderij